Saturday, November 21, 2009

cuti itu kemestian bagiku..

hello...
yezz!!
cuti sudah bermula!!!
happy sangat sangat dapat balik
anyway, ape rancangan mase cuti nie??
syazwan banyak gak plan..
but, the most important is study coz next year syazwan da naik form 5..
haha...
tak sabar sabar lagi nak naik form 5..
banyak gak lah homework yang dah dibekal kan oleh guru guru syazwan yang sangat disayangi tue..
huhu...
cadangnyer nak pergi holiday kat kelantan pas raya nanti..
amacam??
okey tak??
even kat sane musim BANJIR sekarang nie, syazwan teringin gak nak pergi sane...
mesti best kan dapat pengalaman baru kat tempat orang...
huhu..
k lah...
syazwan nak gerak dulu..
jap lagi nak balik kL..
huhu..
best nyer!!!
KL, TUNGGU AKU!!!!

Wednesday, November 11, 2009

menghitung hari untuk pulang..

salam sejahtera...
ape khabar sumer?
da lame kan syazwan tak tulis kat blog nie kn??
huhu..
actually hari nie br abeh exam physics..
susah gile..
tapi leh la jwab gak..
hurm..
semakin hari, semakin dekat mase untok pulang bercuti..
huhu..
syazwan dah tak sabar2 nak balik...
bosan nyer hidup duk kat sini..
kat umah nnt, leh la gak happening ckit..
haha...
stiap hari kat sini, ade jer la msalah yang datang..
pening gak syazwan nak fikir pasal sumer tue...
anyway...
bile bile lagi nanti, syazwan tulis lagi..
ade keje lak nak wat..
hai..
penat nyer..
huhu..
k..
bye...

Saturday, November 7, 2009

Cita - citaku...

Hurm...
now syazwan nak kongsi ckit pasal cita-cita syazwan laa..
for your information,
syazwan memang sangat-sangat bercita-cita nak jadi seorang steward.
memang sejak kecik lagi cita-cita tu da tertanam kat dalam diri syazwan..
cume syazwan harap la nanti lepas syazwan da abeh study, syazwan memang nak sangat-sangat apply steward..
hurm..
syazwan pon baru abeh tengok cite awan dania siri 2 td...
obses sangat dengan kehidupan di atas awan tue...
bile tengok cite tue, ter'berangan' lak cam kite yang jadi cam steward tu..
huhu..
slalu kalu balik kL, syazwan suke sangat kuar pergi kL sentral..bukan ape pon,
just best dok tengok-tengok pamugara-pramugari yang ade kat citu...
tebayang-bayang macam kite lak jadi pramugara tue..
hik3..
anyway, tu hanya cita-cita..
but, syazwan will make sure that one day my dreams will come true...
same-same la kite doakan yea...

setelah lame tak update blog ku..

hi..
salanm sejahtera..
hopefully everyone who read my blo in a very good conditions laa..
huhu..
hurm..
da lame kan syazwan tak tulis blog nie....
now actually now musim final semester examinations..
syazwan tak study sgt laa..
huhu..
busy ckit..
anyway, ade la jugak nak cover2 topic2 yg syazwan lemah nie...
hurmm..
20hb november nnt, syazwan start cuti skolah..
huhu..
but, memandangkan next year syazwan da nak SPM, syazwan kne la study btol2...
huhu..
hope sgt2 mse cuti nnt dpt la study ckit2..
hurm..
cadangnyer mse cuti nnt, syazwan nak tuisyen laa..
especially subjects yang melibatkan pengiraan cam add math, modern math, physics and chemistry...
tkot laaa..
tuk pengetahuan korang sumer,
syazwan nie actually "number phobiac"
hurm...
even pengiraan tue simple pon rase susah giler..
blank jer slalunyer..
anyway...
syazwan harapkan korang sumer tolong la doakan kejayaan syazwan especially next year erk..
wish me all the best for this final semester 2 test taw....
tahnxs, guys....

Friday, August 21, 2009

Happy Ramadhan..

Salam..
da lamer syazwan tak tulis kat sini..
hehe..
kat maktab tak sempat nak online...
cume sempat on facebook jerr..
skunk ni syazwan tengah cuti pertengahan semester 2
and today start puasa...
happy sgt dapat berpuasa kat rumah...
semalam syazwan balik umah naek bus yang maktab sediakan...
but, lambat la bus tu..
bosan gak la dok dalam bas..
hehe
syazwan dapat bus ngan kakak2 form5 n ader ckit2 budak lelaki form 4 and form 2...
best gak laa
syazwan kan terkenal dengan keperamahan dan kebisingan nya..
masa dalam bus tu mmg enjoy sgt2 dapat nyanyi2, jalan2 dlm bus n tgk movie...
syazwan harap diaorg happy dapat naik bus ngan syazwan..
mane tak nyer, kalu syazwan tak der, sunyi jer bus tue...
huhu...
hrmm..
hopefully cuti nie yang best laaa
anyway, syazwan akan update lagi blog syazwan dalam masa terdekat erk...
korang sumer jom la tgk gambar2 terbaru syazwan..
boleh bukak kat facebook n myspace.....
syazwan hope boleh dapat banyak lagi kenalan...
syazwan suke sgt cari ramai kawan..
huhu...
anyway..
k la...
jgn luper tgk my new pixs ang comment taw..
bye...

Sunday, May 31, 2009

Amirul Syazwan at 8th IIUM

On 24 until 29 June 2009, Mirul telah dihantar oleh pihak college, MARA Junior Science College of Pengkalan Hulu ke UIAM, Gombak. Kiteorang dihantar untuk participated 8th Interschool Debating Championship. Sebanyak 99 buah sekolah join kejohanan debat tue. My college send 2 teams, 1 for English Debate(Amirul, Adrian, U-ree and Raj) and 1 for Debat Bahasa Melayu (Afifi, Kak Dayah, kak Intan and Kyra). Cume dua orang cikgu yang ikut masa kejohanan tue iaitu My Lovely Homeroom, Teacher Isabel and Cikgu Hazlin Zehan. Kiteorang bertolak dari college pada 24 th of June pukul 10.00 pagi.. Perjalanan memakan masa lebih kurang 7 jam jugak laa.. Kami sampai kat UIAM pukul 5.30 petang.. Best giler taw.. Masa Berhenti kat RnR Tapah, Mirul terserempak dengan teams dari SM Sultan Abdul Halim, Jitra, Kedah, sekolah lame Mirul. Happy gak dapat jumpe diaorang..huhu.. Masa sampai kat C.A.C UIAM tue, kami disambut dengan meriah oleh pihak UIAM.. Kami menginap kat Marhalah Aminah bilik F3.1. Best gak la marhalah tue..
Debate ade 6 round permulaan. Susah giler taw.. tapi, motion yang kami dapat, memang enjoy habis lawh..Memang best la kat sane..Lagipon, Mirul dapat kawan baru masa kat sane.. Kawan-kawan dari MRSM Kuala Terengganu, MRSM Langkawi, Maahad Hamidiah and SBPI Sabak Bernam.
Kalu kawan-kawan ade bace blog Mirul, mesej la kat Mirul yea..Happy sangat dapat jumpe korang..Korang memang enjoy habis lah..Jangan lupe contact Mirul taw!! I am waiting for you!


My Profile


Amirul Syazwan
(mirulsyazwan@gmail.com)

Mohammad Amirul Syazwan

26 January 199*

Aquarius

Live in Bandar Sri Permaisuri, Cheras

First from 3 siblings

Very sensitive guy

My school -----
1. Islamic Kindergarden Base Camp, 33300 Gerik, Perak Darul Ridzuan
2. SK Seri Tawai, 33300 Gerik, Perak Darul Ridzuan
3. SM Sultan Abdul Halim, Bandar Darul Aman, 06009 Jitra, Kedah Darul Aman
4. SMK Sultan Idris Shah II, 33300 Gerik, Perak Darul Ridzuan
5. SMK Seri Tasik, Jalan Sri Permaisuri 1, Bandar Sri Permaisuri, 56000 Cheras, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
6. MARA Junior Science College Pengkalan Hulu, Km1, Jalan Baling, 33400 Pengkalan Hulu, Perak Darul Ridzuan

Wanna be a steward

Love subjects Chemistry, History and English

http://www.facebook.com (mirulsyazwan@yahoo.co.uk)
http://www.myspace.com/mirulsyazwan
http://www.friendster.com/mirulsyazwan
http://www.tagged.com/mirulsyazwan
http://www.twitter.com/mirulsyazwan
http://mirulsyazwan.hi5.com
http://mohdamirulsyazwan.blogspot.com
yahoo messenger (mirulsyazwan@yahoo.co.uk)
google talk (mirulsyazwan@gmail.com)

I am new here..

Assalamualaikum..
How are you??
Hopefully you guys in the pink..
haha

I am actually new here..
This is my first time to write in this Blogger..
hopefully you guys enjoy follow my blog.

Before nie, i only xtive kat myspace, friendster, facebook and tagged..
now i want to try this adventurous blogger..
stay with me..

deeply from my heart,

amirulsyazwan